Antalya Korkuteli Çomaklı Köyü

Antalya Korkuteli Çomaklı Köyü

Çomaklı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Çomaklı, Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 78 km, Korkuteli ilçesine 23 km uzaklıktadır. Mahallenin ekonomisi tarım, hayvancılık, marangozluğa dayalıdır. 2000'li yılların başından itibaren plastik sanayi de köy halkının geçim kaynakları içindedir.

Mahallenin Cumhuriyet'ten önceki ismi Fığla'dır. 1923-1924 yıllarında Çomaklı Dede zaviyesi olarak bu ismine atfedilerek Çomaklı Dede ismini almış olan mahallenin ismi 1936 yılında "Dede" ibaresi kaldırılarak Çomaklı halini almıştır. 1958 yılında Korkuteli'den ayrılan ilk belde olan köy, o zamanki yürürlükte olan kanuna göre nüfusu 2500'ü geçtiği için belediyesi olma hakı verilir. Daha sonra nüfusu azalmasına rağmen 2014 yılına kadar belediyelikle yönetildi. 2014 yerel seçimleriyle beraber Korkuteli ilçesinin mahallesi oldu.

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için 2014 yılına kadar belediye başkanı seçimleri de yapıldı.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır, ancak taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Sağlık evi vardır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol ve köy içindeki yollar asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Köy su ihtiyacını elektrik yardımıyla yeraltı sularından elde ediyordu. 2007'de köye ait olan yaylanın Karapınarlar adıyla bilinen mevkisinden yapılan çalışmalar sonucunda, suyun hiçbir enerji kaynağı kullanmadan köye indirilmesi sağlandı.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.