Antalya Korkuteli Karakuyu Köyü

Antalya Korkuteli Karakuyu Köyü

Karakuyu Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Karakuyu, Antalya ilinin Korkuteli ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 68 km, Korkuteli ilçesine 35 km uzaklıktadır. antalya korkuteli naldöken yolundan 50 km uzaklıktadır.Mahallenin yerleşim alanı üçdağ arasından düz ovaya doğru yerleşilmiştir.Ormanlık alan azdır.Arazisi çok düz bir ovadır ve son zamanlarda bu düz ovada güzel elma,şeftali,armut ve erik bahçeleri oluşturulmuştur. 

Daha önce,ki yaşayan uygarlıklar mahallenin içme suyu olan tek kuyusunu ağzını saç kapakla kapatıp uzerini toprakla kamofile yaparlar   bir çiftçi tarlasını sürerken rastgele kuyuyu keşfeder kara kuyunun içi su doludur ve... köye o günden bu yana karakuyu denilir, ayrıca mahallenin asar blümü olan kısımda sayısız höyükler ve tarihi kalıntılar hala mevcuttur.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Son zamanlarda meyveçilik artmıştır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede 1993 yılında yapılan köy binası bulunmaktadır. Bu binada muhtarlık hizmet bürosu ve kahvehane yer almaktadır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.