Antalya Korkuteli Yakaköy Köyü

Antalya Korkuteli Yakaköy Köyü

Yakaköy Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yakaköy, Antalya ilinin Korkuteli ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 67 km (Yeni açılan naldöken yolu mesafeyi kısaltmıştır), Korkuteli ilçesine 33 km uzaklıktadır.

Mahallenin ismi, dağın yamacına kurulduğundan dolayı Yaka Köy olmuştur.

== Kültür ==Köyümüzde doğum;doğum günleri diş düğünleri sünnet düğünü asker uğurlamaları söz kesmeleri nişan düğün ölüm.mevlütler yağmur duaları şenlikleri halan yapılmaktadır.Ölüm taziyeleri , hasta ziyaretleri , bayram ziyaretlerine büyük önem verilmektedir.Ölüm sonraları 3 günlük mevlüdü ,40.günde pişi pişirip dağıtmak ,52.gününde ise mevlüt ü Şerif okutmak artık bir kural olmuştur.Mahalledeki insanların samimiyetleri birbirlerine verdikleri lakaplardan görebiliriz , Gara Bayram, Gavcar (ALLAH rahmet eylesin), Patetesci(allah rahmet eylesin), Gocaomarlar,Dereliler, Fakılar, Öğretmenler,Arap Aliler,Deli Memişlervs.Mahallenin diğer bir özelliği de herkesin soyadı OĞULLARI ile bitmesidir.ÖKSÜZOĞULLARI ,TOPRAKOĞULLARI,YILDIZOĞULLARI,TOMANOĞULLARI,SİVRİOĞULLARI,DARILIOĞULLARI,GÖKKAYA vs. Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleriyöresel yemeklerin başında keşkek zerde kulaklı çorba tarhana çorbası(30 ramazan boyunca iftarın kralı tarhanadır) meşhur kaymaklı bulgur pilavı ,sarı burma, baklava, höşmerim ,içi etli nohut, sütlaç ,sahanda yumurta ,et kavurması,mangalda keçi eti köylünün vazgeçilmez yemeğidir (Külleme olarak tabir edilir) sütlü çorba da bayramlarda kesinlikle pişirilir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Korkuteli Yöresini bırakın Türkiyenin en iyi keçileri belki de bu mahallenin dağlarında yetişir.Mahallede 3500 keçi yetiştirilmektedir, 800 e yakın inek ve 500 koyun da mahallenin ekonomik gücüdür.Tarlaları verimlidir bol yağışlı bir yılda dönüm başına 600 kg arpa veya 450 kg buğday verimi alınabilir.Üzüm bağıda çok meşhurdur helede pekmezi tadı damağında bırakacak cinstendir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.