Antalya Kumluca Yazır Köyü

Antalya Kumluca Yazır Köyü

Yazır Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yazır,yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte Antalya ilinin Kumluca ilçesine bağlı bir mahallesidir.

Mahallenin ismi, Oğuz Türklerinin Ayhan oğulları Yazır boyundan oluşan ailelerin Anadolu'nun her yerinde ikamet ettikleri yere boylarının ismini vermesiyle meydana gelmiştir. Köyü 6 erkek kardeşin kurduğu rivayet edilir. Karacalılar, Hatıplar, Kocakerimler, Hammallar, Yorgancılar sülalelerine ait aile fertleri hala varlıklarını devam ettirmektedirler. Osmanlı Padişahı Sultan 3. Selim zamanında Nizam-ı Cedit ordusuna gönüllü asker yazılmasından itibaren sülalenin adına Nizamlar sülalesi de varlıklarını devam ettirmektedir.

Antalya iline 80, Kumluca ilçesine 20 km uzaklıktadır. Genelde tepelik bir yapıya sahiptir. Dağınık bir yerleşimle, geniş bir alana yayılmıştır. Akdeniz o güzel sularına Olympos kumsalıyla ulaşmaktadır.

Mahallenin ekonomisi tarım, hayvancılık ve Olympos'a yakınlığı nedeni ile turizm'e dayalıdır. Olympos turizme çok büyük destek verir yazır da da seracılık geniş yer kaplar.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi 2007 itibariyle tamamlanmıştır. Ancak halen bir kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi bulunmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olmasına rağmen Olympos'a yaklaşıldıkça stabilize'dir. Mahallede elektrik, sabit telefon ve ADSL vardır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.