Antalya Manavgat Çolaklı Mahallesi

Antalya Manavgat Çolaklı Mahallesi

Çolaklı Mahallesi hangi ilimizdedir, mahallede kaç kişi yaşamaktadır, mahalleye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel mahalleye nasıl gidilir, mahallede doğal yaşam nasıldır?

Çolaklı, Antalya ilinin Manavgat ilçesine bağlı bir turizm beldesi. Antalya'ya 50 km Manavgat'a 20 km uzaklıkta olan Çolaklı bir sahil beldesidir.

Belde, sırasıyla Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar egemenliğinde kalmıştır. Selçukluların egemenliği ile bölge tamamen Türkleşmiştir. Aslı aşiret olan yöre halkı hayvancılığa müsait olması sebebiyle bu bölgeye gelmişler, yazları bu bölgede,kışları ise Torosların eteklerine göçerek yaşamlarını sürdürmüşlerdir.

Çolaklı'da yaşayan halkın çoğunluğu Avşar boyundan olup, Karakoyunlu, İğdir, Bozahmetli, Sarıkeçili gibi diğer oğuz boylarından gelen yörük ve Türkmen aşiretleri de mevcuttur.

Mahallenin ismini ilk yerleşen aşiretin ileri gelen büyüklerinden olan eli sakat Çolak bir kişiden aldığı bilinmektedir.

0 Kasım 1989 da belde olan Çolaklı, ilk Belediye seçimini 2 Haziran 1990 tarihinde yapmıştır.

ÇOLAKLI; 30 Kasım 1989 da 89/36346 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belde olma hüviyetini kazandı. İlk Belediye seçimini 2 Haziran 1990 tarihinde yapılan yerel ara seçimi ile yaptı. Anavatan Partisi (ANAP) adayı Mustafa ATABAKAN ile Doğru Yol Partisi (DYP) adayı Hasan COŞKUN arasında çekişmeli geçen seçim yarışında oyların eşit çıkması ve yapılan itirazlar sonucu seçim iptal edildi.3 Eylül 1990 tarihinde yenilenen seçimde (ANAP) tan Mustafa ATABAKAN Belediye Başkanı oldu.

2. Dönem: 27 Mart 1994 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Doğru Yol Partisi (DYP) den Hasan COŞKUN Belediye Başkanı oldu. 3. Dönem: 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Doğru Yol Partisi (DYP) den Hasan COŞKUN ikinci defa Belediye Başkanı oldu. 4. Dönem: 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) den Hasan COŞKUN tekrar üçüncü defa Belediye Başkanı oldu. Ve yine 2009 seçimlerine bu kez bağımsız aday olarak katılan Hasan Coşkun böylece dördüncü kez Çolaklı'ya hizmet hakkı kazanmıştır..

1) Mustafa ATABAKAN (03.09.1990 - 27.03.1994)
2) Hasan COŞKUN (27.03.1994 - ...)

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.