Araç Cevizlik Köyü

Araç Cevizlik Köyü

Cevizlik Köyü haberleri, Araç Cevizlik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Cevizlik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Cevizlik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Araç Cevizlik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cevizlik köyü son dakika gelişmeleri, Cevizlik köyüne özgü yemekler, Araç Cevizlik köyünün tarihi, Cevizlik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cevizlik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cevizlik, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cevizlik Köyü Resimleri ve Cevizlik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Araç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araç Kastamonu Arası Kaç Km? Araç Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Araç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Araç Köyünde doğan biri var mı? Araç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Cevizlik, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür.Üç mahalleden oluşmuş olup. Cevizlik(merkez),Harmancık ve Asar mahallelerinden oluşmaktadır.Bayramlarda komşu köy olan Tatlıca köyü (diğer adı ile Süzey köyüdür) ile karşılıklı ziyafetler verilerek toplu halde bayramlar kutlanır. Yemekleri, Banduma, etli ekmek,patetesli-çökelikli-ıspanaklı ekmekler, mıhlama, tirit, keşkek,doduma paça,hamur karması, cevizli çörek, kiren ekşisi, kül çöreği,pestil ve baklava çeşitleridir.ama son yıllarda köy oda ve köy konaklarında yemekler verilmekte ve genelde yemek çeşitleri çorba et yemeği pilav ve tatlı olarak yer değiştirmiştir...ilk gün Cevizlik,harmancık,asar bayram namazı için tatlıca(Süzey)köyüne giderler namazdan sonra köy meydanında bayramlaşmak için toplanırlar.bayramlaşma töreni bitince köy odalarında kahvaltılar verilir. 2. gün tatlıca köyü harmancık ve cevizlik köyüne gider 3.gün tekrar cevizlik köyü tatlıca köyüne gider...
Kastamonu il merkezine 51 km, Araç ilçesine 6 km uzaklıktadır.Doğusunda Akıncılar Çal köyleri Kuzeydoğusunda Olucak Batısında Tatlıcca Güneyinde Sarpun (Araç çayı).Kuzeyinde Daday ilçesiyle sınırlıdır.
Köyün iklimi, karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köy nüfusunun çoğunluğu iş amaçlı çeşitli illere dağılmıştır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ormanda en önde gelen geçim kaynağıdır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık evi vardır ama personel olmadığı için kullanılmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.