Araç Çöplüce Köyü

Araç Çöplüce Köyü

Çöplüce Köyü haberleri, Araç Çöplüce köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çöplüce köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Çöplüce köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Araç Çöplüce köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çöplüce köyü son dakika gelişmeleri, Çöplüce köyüne özgü yemekler, Araç Çöplüce köyünün tarihi, Çöplüce köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çöplüce köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çöplüce, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çöplüce Köyü Resimleri ve Çöplüce köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Araç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araç Kastamonu Arası Kaç Km? Araç Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Araç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Araç Köyünde doğan biri var mı? Araç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çöplüce, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür.

Ancak köy içerisinde 150 yıllık evler bulunmaktadır. Köyün camisinin ise defalarca tadilatdan geçtiği bilinip ilk yapılışı ile ilgili bilgi bulunmamaktadır.Âhmet metin tarafından yapıldığı öğrenilmiştir.
Her bayramda mezarlığa gidilir ve helva dağıtılır. Bayram namazı klındıktan sonra herkes sıraya geçip küçükler büyüklerin ellerinin öper. Köy odasında erkekler kendi aralarında oyunlar oynarlar, büyükler ziyaret edilir.
Bandırma mantar ve malak yemekleri köyün genel yemeklerinderindendir.Kastamonu iline 85 km, Araç ilçesine 40 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün [[içme suyu şebekesi ve kanalizasyon]] şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Köy halkının en önemli istekleri ve istedikleri:Muhtarın girişimiyle develetin yarıdımı ile köyün en büyük sorunu olan yolumuzn yapılmasını asvaltlanmsını istiyoruz köyn tek girişi cıkışı aynı yerden olmasını istemiyoruz eflani istikametine dogru yeni yolların acılmasını başka yerlere de gidişlerin olmasını istiyoruz lütfen Köyün içersindeki eski tehlike yaratan evleri samanlıkklar vs. yıkılıp temizlenmesini bizim köyünde bi başka ların köyü gibi güzel köy olmasını istiyoruz.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.