Araç Haliloba Köyü

Araç Haliloba Köyü

Haliloba Köyü haberleri, Araç Haliloba köyü güncel son dakika gelişmeleri, Haliloba köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Haliloba köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Araç Haliloba köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Haliloba köyü son dakika gelişmeleri, Haliloba köyüne özgü yemekler, Araç Haliloba köyünün tarihi, Haliloba köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Haliloba köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Haliloba, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Haliloba Köyü Resimleri ve Haliloba köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Araç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araç Kastamonu Arası Kaç Km? Araç Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Araç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Araç Köyünde doğan biri var mı? Araç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Haliloba, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür.köyün tarihi 400 seneye yaklaşmıştır,günay kafkasya batum acara bölgesinden gelen topluluklar obalar karinesi olarak bilinen bu köylere ve zala olarak bilinen köylere ayrıca fındıklı,dereler, bahçecik ve dırvana taraflarına yerleşmiş insanlarla akrabadır. ama yukarıoba ,aşağıoba,haliloba ve ekinözü(dezgünez) daha bir sıkı birliktelik içindedir. özellikle mevlüt ve düğünlerde bir araya gelinir.
Köyün görenek ve geleneksel yemekleri çoktur.özellikle hindi bandırması meşhurdur.bunun yanı sıra içi yağlı cevizli çöreği ancak burada yaşamış olanlar mükemmel yapabilir.ayrıca tereyağlı tüm yemeklerin lezzetine doyum olmaz.burada yetiştirilen her ürün ayrı bir lezzetle pişirilir.çünkü her şey doğal olarak yetiştirilir.Geleneği Haliloba Aşağıoba Yukarıoba Ekinözü Saraycık köyleri kandillerde istenilen köylerde sırayla birleşerek seçilen köyden bir kişi mevlüt okutur...ayrıca köyün geleneksel yemekleri,mıhlama,saraylı,yoğurt ekmeği.cizleme,mısır unundan köle hamuru,kiren ekşisi,ve pide çeşitleridir.. köylerde herkes hamur işinde ve yemek konusunda çok ustadır.şehirde yaşayanlar bu maharetleriyle tanınırlar.
Kastamonu iline 58 km, Araç ilçesine 13 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur Araç ilçesine bağlı yatılı okul düzeni vardır . Köyün içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.