Araç Kıyıdibi Köyü

Araç Kıyıdibi Köyü

Kıyıdibi Köyü haberleri, Araç Kıyıdibi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kıyıdibi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Kıyıdibi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Araç Kıyıdibi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kıyıdibi köyü son dakika gelişmeleri, Kıyıdibi köyüne özgü yemekler, Araç Kıyıdibi köyünün tarihi, Kıyıdibi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kıyıdibi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kıyıdibi, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kıyıdibi Köyü Resimleri ve Kıyıdibi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Araç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araç Kastamonu Arası Kaç Km? Araç Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Araç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Araç Köyünde doğan biri var mı? Araç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kıyıdibi, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür.Köyün gelenek, Köyde bayramlar sabah namazı ile başlar akabinde mezarlıkta devam eder tüm civar mahalleler gelir son ölen kişinin ailesi helva ve ekmek dağıtır sonrasında köyün büyük bahçeli ev sahipleri tüm gelenleri ev ya da bahçeinde yemeğe alır ziyaretler sonraki günlerde devam eder.. Düğünleri geleneksel özelliklerini korumaktadır, görücü usulu evlilikler yapılmakta olup söz, nişan kına gecesini 3 gün süren düğünler takip eder. Ölümler, dini vecibeler tam anlamıyla yerine getirilir cenaze evinde 7 gün yemek pişmez yüksek sesle konuşulmaz kuran okunup 7'si okunduktan sonra uzaktan gelenler yavaş yavaş ayrılır 40. ve 52. günler yasin, mevlüt okutulup yas sona erer ilk bayramda ölen kişinin ruhuna yaşının 3 katı ekmek ve helva yapılıp mezarlıkta dağıtılır.. görenek ve yemekleriKiren tarhanası,tarhana, göce, haşul, düğün,hasta, keşkek, yayla, erişte çorbaları.. Kiren ekşisi diğer meyve türevlerinden içecekler, marmelatlar kışburnu, böğürtlem, dağ çileği,erik,ayva, gül, dut... Mantı, paça çeşitleri, etli, yumurtalı yoğurtlu ekmek, serme, taş hamullusu, hamulluekmekler, cevizli çörek, cizleme, su böreği, kaçamak, saraylı, mıhlama, banduma mantar yemekleri...
Kastamonu iline 75 km, Araç ilçesine 30 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır faaliyette değildir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köyün camisi cami lojmanı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol [asfalt] olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.