Araç Okçular Köyü

Araç Okçular Köyü

Okçular Köyü haberleri, Araç Okçular köyü güncel son dakika gelişmeleri, Okçular köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Okçular köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Araç Okçular köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Okçular köyü son dakika gelişmeleri, Okçular köyüne özgü yemekler, Araç Okçular köyünün tarihi, Okçular köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Okçular köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Okçular, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Okçular Köyü Resimleri ve Okçular köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Araç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araç Kastamonu Arası Kaç Km? Araç Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Araç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Araç Köyünde doğan biri var mı? Araç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Okçular, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür.Eskiden okçuların yaşadığı iddia edilmektedir.köyde özel bir piknik alanı vardır.hemen hemen her gün ziyaretçi alan bu piknik yerinin adı SUYUN BAŞI olup okullar da ziyaret etmektedir.önemli bir özelliği de şelalesinin olmasıdır.şelale köyün en güzel yeridir.görenlerin ilgi odağı olan bu şelale 10-15 metre yüksekliktedir.Hemen her gün şelale piknik yapan insanlarla dolup taşmaktadır.
Kastamonu iline 69 km, Araç ilçesine 24 km uzaklıktadır.Ayrıca kendinden 2 km uzakta olan güllük adında mahallesi de vardır.
Köyün iklimi, Karadeniz İklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. meyve ağaçlarına ve bahçelerine köyün her yerinde rastlamak mümkündür.özellikle elma,ayva ağaçları boldur.her evin meyve ağaçları bulunur.bunun yanı sıra kiraz,ovaz,üzüm,kiren de bulunmaktadır.asma yetiştiriciliği de vardır.köyde ticaretle uğraşanlar hayvan alım satımı yapan kişilerdir.köyde ticaretle uğraşanların sayısı çok azdır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol eskiden mıcırlı idi ama artık asfalttır ve her türlü araç çıkabilir . Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Bunun yanı sıra cep telefonları köyün her yerinde sorunsuz çekmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.