Araç Sıragömü Köyü

Araç Sıragömü Köyü

Sıragömü Köyü haberleri, Araç Sıragömü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sıragömü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Sıragömü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Araç Sıragömü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sıragömü köyü son dakika gelişmeleri, Sıragömü köyüne özgü yemekler, Araç Sıragömü köyünün tarihi, Sıragömü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sıragömü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sıragömü, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sıragömü Köyü Resimleri ve Sıragömü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Araç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araç Kastamonu Arası Kaç Km? Araç Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Araç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Araç Köyünde doğan biri var mı? Araç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sıragömü, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür.Köyün kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir fakat, 1530 yılına ait tahrir defterlerinde köyün adı “Asıragömü” olarak geçmekte ve ilçenin 6. büyük köyü olarak gösterilmektedir.[1]
Köyün adının “gömüt”lerden geldiği düşünülmektedir. Köyün içinde ve girişinde olmak üzere iki mezarlık bulunmaktadır. Girişteki mezarlık “Eski Mezarlık” olarak adlandırılmaktadır. Köyün içinde caminin yanında yer alan ve daha küçük olan mezarlığa en son 1935/36 yıllarında cenaze defnedilmiştir. Bir dönümden fazla olan bu alanda yer kalmayınca tekrar eski mezarlığa defin işlemi başlamıştır.
Köy; Aşağı Köy (Merkez), Taşlıgöynük, Köloncöğüzü ve Yukarı Köy (Tuzla) olmak üzere dört ayrı mahalleden oluşmaktadır. Önceden mahallelerin birbirine yakın olduğu fakat çıkan bazı yangınlar sonucu birbirlerinden uzaklaştıkları bilinmektedir. Bilinen ilk büyük yangın 1933 yılında olmuştur.Ayrıca köyden boyalı istikametine yaklaşik 10 km kadar gidilince köy mahallesi olarak geçen sıragömü yaylası mevcut olup doğal piknik ve mesire yerleri vardır.yaz aylarında hayvanlarıyla beraber yaylada konaklama yapılmaktadır.
Kastamonu iline 51 km, Araç ilçesine 6 km uzaklıktadır. Karabük'e 70 km uzaktadır. Araç-Boyalı karayolu köyün içinden geçmekte olup Araç'ı Boyalı'ya ve ordan Kurşunlu-Çerkeş üzerinden Ankara'ya bağlamaktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım orman işçiliği ve hayvancılıktır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Orman Köyleri Kalkındırma Kooperatifi köyde faal olarak çalışmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.