Araç Tatlıca Köyü

Araç Tatlıca Köyü

Tatlıca Köyü haberleri, Araç Tatlıca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tatlıca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Tatlıca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Araç Tatlıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tatlıca köyü son dakika gelişmeleri, Tatlıca köyüne özgü yemekler, Araç Tatlıca köyünün tarihi, Tatlıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tatlıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tatlıca, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tatlıca Köyü Resimleri ve Tatlıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Araç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araç Kastamonu Arası Kaç Km? Araç Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Araç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Araç Köyünde doğan biri var mı? Araç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tatlıca, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür.Köyün Süzey olan tarihi adı 1960'larda Tatlıca olarak değiştirilmiştir. Eski adı yüzyıllardır Süzey'dir. Tarihi Süzey Camii ve Şeyh Suzi Türbesi mevcuttur. Süzey ismi Suzi isminden geliyor olabilir. Suzi yanmış demektir, Allah yolunda yanmış manasındadır. Bir başka ihtimal de çok geniş panoramik manzaraya sahip olduğu için "süz ey" şeklindeki bir seslenişin isme dönüşmüş hali de olabilir.
Fatih Sultan Mehmet Han zamanındaki kayıtlarda ismi Süzey olarak geçmektedir. Yazılı ve bilinen tarih olarak en az 600 yıllık Türk yurdudur.
Köyün geleneksel yemekleri; hamur tarhana çorbası, akdene çorbası, bandırma, mıhlama, patates paça, güveç, etli ekmek, mantarlı ekmek yemekleridir.
Her yıl Mayıs ayının 3. haftasına gelen Cumartesi günü Şeyh Suzi'yi Anma ve Keşkek Günü kutlanmaktadır. Adak ve hayır niyetiyle köylülerimiz oluşturulan komiteye para bağışlarlar. Bu paralarla canlı hayvan alınır ve dualarla kesilir. Yapılan keşkek ve et yemekleri, köye çevre illerden gelen misafirlerin de katılımıyla, Türbemize yapılan ziyaret ve duaların ardından Halk Odalarında ikram edilir.
Dini Bayramlarda Bayram namazı, Tarihi Süzey Camii'nde komşu köylerimizden Cevizlik (Uğna ve Harmancık) halkının da katılımıyla kılınır. Sabah Kahvaltısı Tatlıca köyünde yapılır. 1.gün Tatlıca Yukarı Mahallede, 2.gün Cevizlik'te, 3.gün Tatlıca Aşağı Mahallede Bayram yemeği verilir.
Kastamonu iline 55 km, Araç ilçesine 10 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak kapalı durumda ve müze yapma çalışmaları vardır. Araç Merkez İlköğretim okuluna gidilmektedir. Köyün hem içme suyu şebekesi hem de kanalizasyon şebekesi vardır. Köyün belli aralıklarında toplam 13 adet yangın musluğu ve yangın hortumları mevcuttur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum