Araç Yukarıılıpınar Köyü

Araç Yukarıılıpınar Köyü

Yukarıılıpınar Köyü haberleri, Araç Yukarıılıpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yukarıılıpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Yukarıılıpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Araç Yukarıılıpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıılıpınar köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıılıpınar köyüne özgü yemekler, Araç Yukarıılıpınar köyünün tarihi, Yukarıılıpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıılıpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıılıpınar, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıılıpınar Köyü Resimleri ve Yukarıılıpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Araç Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araç Kastamonu Arası Kaç Km? Araç Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Araç Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Araç Köyünde doğan biri var mı? Araç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıılıpınar, Kastamonu ilinin Araç ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının önceleri Bolsu olduğu, daha sonra Bosup olarak değiştiği ve son olarak Yukarıılıpınar köyü olduğu köyün yaşlıları tarafından belirtilmektedir. Ayrıca daha önce bölgede Rumların yaşadığı köydeki yaşlılar tarafından belirtilmektedir. Ve Fransızların 1817 yılında köye geldikleri ve yaklaşık 67 yıl civarında kalıp sonra köyün suları kireçli olduğundan dolayı köyü terketmişlerdir.
Köygörenegöreneün gelenek, görenek ve yemekleri bosubun meşhur yufkalı bandırmsı ayrıca lokum dedigimiz hamur işi ve gene hamurdan yapılan malakdiye adlandırdıgımz meşhur lokumu..(ALİ SANIK ) saygılar kiran ekşisi MANTAR CAPACI papara MIKLAMA KÜL CÖREGİ GAVUT İCİYAGLI CÖREK KİREN PESTİLİ HAMURLU EKMEK ERİK PESTİLİ MİYANA HELVASI GÖCÜ CORBASI CILBIR YUMURTALI MANNTI MANTARLI GÖZLEME CÖKELEKLİ GÖZLEME YUFKA EKMEGİ EKŞİLİTARHANA YOGURTLU VEYA SÜTLÜ KEŞKEK
Kastamonu iline 93 km, Araç ilçesine 48 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi ve miami iklimi arasında etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım hayvancılığaVE ORMAN ÜRÜNLERİNE dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.