Araklı Çukurçayır Köyü

Araklı Çukurçayır Köyü

Çukurçayır, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Köy hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Çukurçayır, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir köydür. Köyün eski adı Foşa'nın Rumca'dan geldiği bilinmektedir. Çukurçayır ismi ise Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde "Simenli" olarak değiştirilmiş ve sonrasında köy "Çukurçayır" ismini almıştır.

Çukurçayır Köyü, Karadeniz bölgesinin bütün özelliklerini yansıtmaktadır.Tarım alanlarının yetersizliği, hayvancılığın gelişmemiş olması nedeniyle, köyün en belirgin özelliği gerek yurt içi gerekse yurt dışına yapılan ekonomik amaçlı göçlerdir. Bu nedenledir ki İstanbul, Kocaeli, Zonguldak gibi şehirlerde köyde yaşayan insan sayısından çok daha fazla kişi yaşamaktadır. Yakın zamana kadar köyün en belirgin kültürel özelliklerinden biri olan yaylacılık, eski çınarların yavaş yavaş dökülmesiyle artık kaybolmaya yüz tutmuştur. Ama yine de yeni nesil ziyaret amaçlı da olsa gelolivöğ'ün düzünde soğuk su kaynağında karpuz peynir yemek için yaylaları yılda bir olsa da ziyaret etmektedir. Köye geldiğinizde kendinizi bulutların içinde cennet gibi bir yerde hissedersiniz. Yaylaya çıkıldığında Karut,Arjut ve Cinegop manzarası görülmeye değerdir.

Trabzon iline 65 km, Araklı ilçesine 35 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Türkiye'de Karadeniz iklimi etkisi altındadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.