Araklı Kalecik Köyü

Araklı Kalecik Köyü

Araklı Köyleri Arasında yer alan Kalecik köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, kalecik köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kalecik Köyü, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Araklı Kalecik Köyü Resimleri ve araklı kalecik köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında araklı kalecik köyünde doğan biri var mı? Araklı Dğumlu Ünlüler Kimler?

Araklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araklı Trabzon Arası Kaç Km? Araklı  Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Araklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Kalecik Köyü, Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Doğudan Konakönü Mahallesine, Kuzeyden Karadenize, Güneyden Buzluca (Zanayer-Canayer) ve Karşıyaka (Ganahali), Batıdan Yalıboyu (samayer) köylerine komşudur. 

Semt sakinlerinin bir çoğu balıkcılık ve fındık mahsülüdür. Mahalle nüfusu yazın 3 e katlanmaktadır. Yurt içi ve yurt dışına birçok göçler vermiştir. Trabzon Valiliğince acıklanmış plajlardan birisine sahiptir. Kalecik plajı tarihi Kalecik Kalesinin hemen altındadır, plaj ve kale doğal güzelliğiyle birleşerek mahalleyi hareketlendirmektedir. Balıkcı barınağı resmi kayıtlarda ve fiziki olarak her ne kadar gözüksede, şu an itibarıyla yıpranmış ve kullanılmayacak durumdadır.

Mahallede 1 ilköğretim okulu, 1 sağlık oçağı bulunmaktadır, ayrıca bayan kursiyerler için de her dönem Araklı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünce usta öğreticiler tarafından mahallemizde kurslar verilmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.