Aralık Ayında Sağlıkta 24 Şiddet Olayı Yaşandı

Aralık Ayında Sağlıkta 24 Şiddet Olayı Yaşandı

Yayınlanan raporda 2020 yılı Aralık ayında sağlık birimlerinde kamuoyuna yansıyan 24 şiddet olayı yaşandığı, bu olaylara sebebiyet veren 34 saldırganın, 40 sağlık çalışanını mağdur ettiği açıklandı.

Sağlık-Sen Aralık Ayı Sağlıkta Şiddet Raporu yayınladı. Yayınlanan raporda 2020 yılı Aralık ayında sağlık birimlerinde kamuoyuna yansıyan 24 şiddet olayı yaşandığı, bu olaylara sebebiyet veren 34 saldırganın, 40 sağlık çalışanını mağdur ettiği açıklandı.

Yalnızca 1 ayda yaşanan 24 şiddet olayının 16’sının hasta ve hasta yakınları, 4’ünün yöneticiler, 4’ünün de diğer kimseler tarafından gerçekleştirildiği belirtilen raporda, yaşanan 20 olayın hem sözlü hem fiili, 4’ünün ise sözlü olarak yaşandığı ifade edildi.

15 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Saldırganlara yönelik adli işlemlerle ilgili bilgi de verilen raporda, “Baktığımızda, önceki aylara benzer bir tabloyla karşılaşıyoruz. Buna göre, yaşanan olaylarda 15 şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Tutuklama kararı verilen şahıs sayısı 6 olurken, 9 kişi hakkında da hiçbir işlem yapılmamıştır. Ayrıca 1 kişi hakkında görevden el çektirilme kararı verilirken, 3 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkartılmıştır. Şiddet olaylarının Aralık ayında da adres ayrımı yapmadığını görüyoruz. Olayların 16’sı hastanelerde, 2’si aile sağlığı merkezlerinde, 6 olay da saha çalışmalarında meydana gelmiştir. Aralık ayı süresince, yine birçok farklı alanda görev yapan sağlık personelinin şiddete maruz kaldığını görmekteyiz. Bunların; 9’u doktor, 13’ü hemşire, 10’u 112 çalışanı, 8’i de farklı farklı alanlarda görev yapan sağlık çalışanlarıdır” denildi.

SAĞLIKTA ŞİDDET HER YERDE KARŞIMIZA ÇIKIYOR
Aralık Ayı Sağlıkta Şiddet Raporu’nu değerlendiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise şu ifadelere yer verdi:
“Sağlık ve şiddet kelimelerini bir arada kullanmaktan hicap duyuyoruz. Hem çalışanlardan yardım bekleyeceksiniz hem de saldıracaksınız. Bu, insani bir davranış değildir. Artık sağlık çalışanlarına şiddet her yerde karşımıza çıkıyor. Düşünün, Bartın’da 112 ekibi hastaya ilk müdahale için evine gidiyor, bir hasta yakını tüfekle ateş ediyor. Bu resmen terör estirmedir. Ne yapıp edip şiddetin önüne geçmek zorundayız. Çok geç olmadan, daha fazla can yanmadan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı acil bir eylem planı ortaya konmak zorundadır. Bizler bu hususta atılacak her adımın destekçisi olmaya hazırız.” (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.