Arapgir Taşdibek Köyü

Arapgir Taşdibek Köyü

Taşdibek köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Taşdibek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Malatya köyleri arasında yer alan Taşdibek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Arapgir Taşdibek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşdibek köyü son dakika gelişmeleri, Taşdibek köyüne özgü yemekler, Arapgir Taşdibek köyünün tarihi, Taşdibek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşdibek köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşdibek, Malatya ili, Arapgir ilçesine bağlı batıda 2184 metre yükseklikteki Eyerli Dağı, kuzeyde zengin bitki örtüsü ve geniş meraların bulunduğu Sarıçiçek Yaylası, Doğu'da Kerdeş Dağı ve güneyde Zompa Vadisi ile çevrili hayvancılık ve tarımın yapıldığı küçük ve şirin bir mahalledir. Mahallede, sıtma hastalığına iyi gelen sıtma çeşmesi mevcuttur. Eyerli Baba Ziyareti'nin Taşdibek'te oluşu, mahallenin köylerarası kaynaşmasına ve diğer ilçe ve illerden gelen turistlerin mahallesi tanımasına yardımcı olmuştur. Geniş sulak arazilerin ve kayalıkların oluşu çeşitli hayvan nesillerinin çoğalmasına ve artarak bu yörede yaşamlarını sürdürmelerine olanak sağlamıştır. Mahallenin en çok ziyaret edilen yerleri: Ziyaret, Eyerli Dağı, Karagöl, Çeşmeçayır, Darbellik, Armutağacı, Sulaklar, Mamahar, Susuz, Koru ve Kaldırım (Yolayrımı)'dır. Özellikle keklikleri, tavşanları, kartalları bu mahalleyi doğal orman parkına dönüştürmeye başlamış ve mahallemiz avcı istilasıyla karşı karşıyadır.

Taşdibek, Malatya ilinin Arapgir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşdibek Köyü Resimleri ve Taşdibek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Arapgir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Arapgir Malatya Arası Kaç Km? Arapgir Hava Durumu? Malatya Köyleri ve Arapgir Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Malatyalı iseniz Malatya Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Malatyalı Ünlüler arasında Arapgir Taşdibek Köyünde doğan biri var mı? Arapgir Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.