Araştırma Üniversitelerine 100 Milyon Tl Destek

Araştırma Üniversitelerine 100 Milyon Tl Destek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Araştırma Üniversiteleri İş Birliği Toplantısı vesilesiyle Orta Doğu Teknik Üniversitesini (ODTÜ) ziyaret etti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Araştırma Üniversiteleri İş Birliği Toplantısı vesilesiyle Orta Doğu Teknik Üniversitesini (ODTÜ) ziyaret etti. Özvar ziyarette Araştırma Üniversitelerine 100 Milyon TL destek verileceğini açıkladı.

Araştırma Üniversitelerine 100 Milyon TL destek verileceğini açıklayan Özvar, destek programının işleyişine ilişkin usul ve esasların Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile eş güdüm içerisinde, YÖK tarafından hazırlanarak üniversitelere duyurulduğunu belirterek, “Buna göre destek programı çerçevesinde, bu yıldan itibaren geçerli olmak üzere, YÖK Başkanlığı tarafından her yıl yapılacak performans değerlendirmesi sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından araştırma üniversitelerine yıllık olarak kaynak tahsis edilecek. Araştırma üniversiteleri kendilerine tahsis edilen bu kaynağı, YÖK tarafından eşleştirildikleri alanlardaki bilimsel araştırma projelerinin desteklenmesinde kullanabilecek. Bu yıl için 100 milyon liralık kaynak, araştırma projelerinde kullanılmak üzere 20 devlet üniversitesine aktarılacak.” dedi.

Araştırma Üniversitelerine 100 Milyon TL Destek

“Sonuçlarını Takip Edeceğiz”

YÖK olarak kaynağın sonuçlarının takip edileceğini vurgulayan Özvar, ortaya çıkan sonuçlara göre yeni performans değerlendirmeleri yapacaklarını belirtti. Özvar, küresel ekonomik krizin yaşandığı bir ortamda, devletin ilgili birimlerinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla araştırma üniversitelerine verilen desteğin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, sürecin yürütülmesindeki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Strateji ve Bütçe Başkanlığına teşekkürlerini iletti. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak: YÖK

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.