Arıcak Kambertepe Köyü

Arıcak Kambertepe Köyü

Kambertepe Köyü haberleri, Arıcak Kambertepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kambertepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Kambertepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Arıcak Kambertepe Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kambertepe Köyü son dakika gelişmeleri, Kambertepe Köyü ne özgü yemekler, Arıcak Kambertepe Köyü nün tarihi, Kambertepe Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kambertepe Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kambertepe Köyü, Elazığ ilinin Arıcak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kambertepe Köyü Resimleri ve Kambertepe Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Arıcak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Arıcak Elazığ Arası Kaç Km? Arıcak Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Arıcak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Arıcak Kambertepe Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Arıcak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kambertepe, Elâzığ ilinin Arıcak ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün adı key dad amcanın evinden gelmektedir.Rivayete göre köyümüze gelen kekec bır adamın key dadta amcanın evıne gıdıyorum demesıyle bu ısmın kaldıgı bılınmektedır. Köyün tarihi oldukça eskidir. Bunu köyde nüfusun az olmasına rağmen en az 6-7 sülalenin(ailenin) olmasına bağlayabiliriz. Bunlar başta Kılınç, Şengül,Bulut, Gökçe, Eren, Uygur, Ayık, Genç, Karaman, Dilmen gibi soyadlarını taşıyan ailelerdir. Ayrıca köyde yaşlıların anlattıkları olaylar Kambertepe (Kedek) köyü halkının diğer Zaza'ların aksine 1000 li yıllardan beri buralarda, yani Akdağlar ve Küy Kason(Kasan Dağı) arasında yaşıyor olmasıdır.
Elazığ iline 109 km, Arıcak ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyün çevresini yüksek ve engebeli dağlar çevirmektedir ( Ziyar:2735 Kalek:2130 ). Ayrıca köyün tam ortasından, derin bir vadi içerisinden çay geçmektedir. Fakat bu çayın ismi bilinmemektedir. Üzerine köylüler tarafından iki set yapılmıştır. Bu setler suyu tutarak çayın 200m lik akış mesafesinde derin göller oluşturmasını sağlamıştır. Çoğunlukla yüzme amaçlı kullanılır. Köye ulaşmak için tırnik geçidini geçmek gerekir fakat bu da o kadar kolay değildir. Köy de bolca orman arazileri bulunur.
700 (yazın bu nüfus 3 katına çıkmaktadır. halen 2000 Kambertepeli'nin başta Elazığ merkez olmak üzere Adana, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerde ikamet ettiği bilinmektedir.)
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.