Arpaçay Polatköyü Köyü

Arpaçay Polatköyü Köyü

Polatköyü Köyü Haberleri, Arpaçay Polatköyü Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Polatköyü Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kars Köyleri Arasında Yer Alan Polatköyü Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Arpaçay Polatköyü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Polatköyü köyü son dakika gelişmeleri, Polatköyü köyüne özgü yemekler, Arpaçay Polatköyü köyünün tarihi, Polatköyü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Polatköyü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Polatköyü, Kars ilinin Arpaçay ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Polatköyü Köyü Resimleri ve Polatköyü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Arpaçay Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Arpaçay Kars Arası Kaç Km? Arpaçay Hava Durumu? Kars Köyleri ve Arpaçay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karslı iseniz Kars Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karslı Ünlüler arasında Arpaçay Polatköyü Köyünde doğan biri var mı? Arpaçay Doğumlu Ünlüler Kimler?

Polatköyü, Kars ilinin Arpaçay ilçesine bağlı bir köydür.

Köy yerli denilen Türkler tarafından kurulmuştur.Bir asır önce köye Gürcistan'dan Karapapak Türkleri ve Ermenistan'dan Kürt kökenli bir aile göçmüştür.Köy nüfusunun yüzde sekseni Türk halklarındandır. Köy halkı eski Türk gelenek ve göreneklerine bağlıdır. Aşık geleneği köye hakimdir.Köyde Kafkas Türkçesi ağzıyla konuşulmaktadır.

Kars iline 47 km, Arpaçay ilçesine ise 7 km uzaklıktadır. Ermenistan sınırına da yakındır.

Köyün iklimi, karasal iklim vardır.Kış ayları genelde karlı ,yazları ise yakıcı sıcak veya yağmurludur. Gece ve gündüz sıcaklık farkı hem yaz hem kış aylarında oldukça yüksektir.

Köy nüfusunu Azerbaycan Türkleri oluşturuyor.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde okul vardır. Köyün içme suyu vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.Köye ulaşım sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.