Arpaçay Taşdere Köyü

Arpaçay Taşdere Köyü

Taşdere Köyü Haberleri, Arpaçay Taşdere Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Taşdere Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Kars Köyleri Arasında Yer Alan Taşdere Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Arpaçay Taşdere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşdere köyü son dakika gelişmeleri, Taşdere köyüne özgü yemekler, Arpaçay Taşdere köyünün tarihi, Taşdere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşdere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşdere, Kars ilinin Arpaçay ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşdere Köyü Resimleri ve Taşdere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Arpaçay Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Arpaçay Kars Arası Kaç Km? Arpaçay Hava Durumu? Kars Köyleri ve Arpaçay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karslı iseniz Kars Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karslı Ünlüler arasında Arpaçay Taşdere Köyünde doğan biri var mı? Arpaçay Doğumlu Ünlüler Kimler?

Taşdere, eskı Adı Sosgert olan Köy Arpaçay merkezine 35 km, Kars merkeze 75 km uzaklıktadır. Köy 95 hane ve 586 nüfustan oluşmaktadır. Köy son 10 yılda İstanbul ve Ankara başta olmak üzere diğer illere yoğun bir göç vermiştir. Köyde Merkez Camii ve Lojman bulunmaktadır. Köy halkı genelde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Tarım genelde düz çayır, otoy, çalaçukur mevkilerinde yapılmaktadır. Köyde kale sosgert denen mevkide tarihi bir kale bulunmaktadır. Eski köy bu kale etrafında bulunmaktadır. Köyün merkezinde bulunan duzdak mevkisinde Akkoyunlu dönemine ait figürler olup ayrıca bazı kilise kalıntılarına rastlanmaktadır.

Köyde 1 adet İlköğretim Okulu mevcut olup, okula ait 3 adet Lojman bulunmaktadır.

Köyde Sağlık Ocağı mevcut olup, görevli ebe bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.