Arsuz Nardüzü Köyü

Arsuz Nardüzü Köyü

Nardüzü Köyü haberleri, Arsuz Nardüzü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Nardüzü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Hatay Köyleri Arasında yer alan Nardüzü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Arsuz  Nardüzü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Nardüzü köyü son dakika gelişmeleri, Nardüzü köyüne özgü yemekler, Arsuz  Nardüzü köyünün tarihi, Nardüzü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Nardüzü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Nardüzü, Hatay ilinin Arsuz  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Nardüzü köyü resimleri ve Nardüzü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Arsuz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Arsuz Hatay Arası Kaç Km? Arsuz Hava Durumu? Arsuz Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında Arsuz  Nardüzü Köyünde doğan biri var mı? Arsuz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Nardüzü mahallesi Hatay ilinin Arsuz ilçesine bağlı olan mahalledir.1937 yılında Fransızlar Suriye'ye bağımsızlık verirken Atatürk'ün çalışmaları doğrultusunda ilk 1938 yılında Hatay Devleti kurulmuştur. Kurulan Cumhuriyet yönetimi ile Hatay Bağımsızlığını ilan ediyordu. 23 Temmuz 1939 yılında ise Hatay anavatana katıldı.
Hatay iline 61 km, Arsuz ilçesine 38 km uzaklıktadır.En son yapılan nüfus sayımı sonuçlarına göre mahallenin nüfusu yaklaşık 4100 kişidir.Aslen; Yemen'den Bedevi olarak (Yörük-Göçerler-Göçebe aile) Lazkiye ye oradan da Belen'e gelmişler. Belen'in (Derebahçe) mıntıkasına yerleşmişler. Daha sonra yerli halkın baskısı nedeniyle yer değiştirmek zorunda kalmışlar.
Aralarında bulunan Şıh Ahmed'i Belen'i (Tahminen 215 yıl önce) buraya yerleşmiş. Beraberinde gelenlerde geniş bir çevreye yerleşmişler. Bölgede Nar ağaçlarının fazlalığı ve coğrafyanın düzlük olmasından dolayı Nardüzü ismini almıştır. Uzun süre, Karaağaç Beldesi ile birlikte, tek muhtarlık olarak “Şevre”de (İstişare edilen yer) toplanılıp idare edilirdi. 1986'da Karaağaç'taki 5 mahallenin muhtarı toplanarak Belediye kurma kararı almış, Nardüzü köy Muhtar ve yönetimi köy statüsünde kalma kararı aldılar. 4 Muhtarlık Belediye kurma çalışmalarına devam edip 1987 yılında bu çalışmaları tamamlamış ve KARAAĞAÇ BELEDİYESİ’ni kurmuşlardır. 1991 yılında ise Nardüzü Belediyesi kurulmuştur. Nardüzü, 2014 yılında Hatay'ın Arsuz ilçesine bağlı mahalle olmuştur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.