Artova Bebekderesi Köyü

Artova Bebekderesi Köyü

Bayırlı Köyü Haberleri, Artova Bayırlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayırlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Bayırlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Artova Bebekderesi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bebekderesi köyü son dakika gelişmeleri, Bebekderesi köyüne özgü yemekler, Artova Bebekderesi köyünün tarihi, Bebekderesi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bebekderesi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bebekderesi , Tokat'in Artova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bebekderesi Köyü Resimleri ve Bebekderesi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Artova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Artova Tokat Arası Kaç Km? Artova Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Artova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Artova Bebekderesi Köyünde doğan biri var mı? Artova Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bebekderesi , Tokat ilinin Artova ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında kesin bir bilgi yoktur,söylentilere göre, bebük isimli ermeni asıllı birinin yıllar önce yaşandıgı söylenmektedir, bebük'ün deresi zamanla bebekderesi ismini almiştır denmektedir,köy halkının anadolu'dan göç etmiş oldugu söylenmektedir, orta asyadan göç ettikleri tam olarak bilinmektedir köylüler istanbul un pendik ilçesinin aydos semtinin sülüntepe mahallesinde çogunluk halinde olup dernek kurmuşlardır

bebekderesi köyünün örf-adetleri halen devam etmektedir ...

Tokat iline 40 km, Artova ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tamamen tarıma dayalıdır.hayvancılık tam anlamıyla bitmemiştir.köy halkının yaklaşık % 85'i göç etmiştir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak yıkılmak üzeredir bundan dolayı kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak yoldur köyde elektrik ve sabit telefon vardır.bebek deresi köyünde baraj mevcuttur tarım alanlarını sulama için kullanılmaktadır.ayrıca baraj suyunda sazan balıgı tutulabilmektedir.ayrıca içme suları: angıt çeşmesi , sulak çeşmesi ,beş petek çeşmesi,erikli çeşmesi mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum