Artova Sağlıca Köyü

Artova Sağlıca Köyü

Sağlıca Köyü Haberleri, Artova Sağlıca Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sağlıca Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Sağlıca Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Artova Sağlıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sağlıca köyü son dakika gelişmeleri, Sağlıca köyüne özgü yemekler, Artova Sağlıca köyünün tarihi, Sağlıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sağlıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sağlıca , Tokat'in Artova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sağlıca Köyü Resimleri ve Sağlıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Artova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Artova Tokat Arası Kaç Km? Artova Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Artova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Artova Sağlıca Köyünde doğan biri var mı? Artova Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sağlıca , Tokat ilinin Artova ilçesine bağlı bir köydür.

Köy eski adını, Artova ilçesi ile köy arasında akmakta olan bir dereden almıştı. Eskiden çok ince akan bu dereden dolayı köye 'ince su' anlamına gelen Sarsu denirdi. Daha sonra adı değiştirilerek Sağlıca oldu.

Köyün mutfak kültüründe Tokat yöresine has Madımak otu tüketimi yaygındır. [kaynak belirtilmeli]

Tokat iline 42 km, Artova ilçesine 4 km uzaklıktadır. Yakınındaki diğer köylerin (Kayaönü, Poyrazalan, Gürardıç ,Ağamusa, Ahmetdanişment, Devecikarkın, Arpacı Karaçay, Bebekderesi) ilçe ve ile ulaşımı bu köy üzerinden yapıldığından merkezi bir özellik taşır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yok ama sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.