Artova Tanyeli Köyü

Artova Tanyeli Köyü

Tanyeli Köyü Haberleri, Artova Tanyeli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Tanyeli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Tanyeli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Artova Tanyeli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tanyeli köyü son dakika gelişmeleri, Tanyeli köyüne özgü yemekler, Artova Tanyeli köyünün tarihi, Tanyeli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tanyeli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tanyeli , Tokat'in Artova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tanyeli Köyü Resimleri ve Tanyeli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Artova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Artova Tokat Arası Kaç Km? Artova Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Artova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Artova Tanyeli Köyünde doğan biri var mı? Artova Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tanyeli , Tokat ilinin Artova ilçesine bağlı bir köydür.

Taşpınar Köyü, 1887 Osmanlı-Rus Savaşı ve o zamanın Rusya'sının katliamlar uyguluyarak birçoklarını da sürgüne ve göçe zorladığı dönemde Kafkasya'nın Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti'nden sürgüne gönderilen Kabardey Çerkesleri'nden 14 sülalenin bir araya gelerek oluşturdukları köydür. Köyün tamamı Kafkasya'dan gelen Kabardey Çerkesleri'dir. Asıl adı Abuk Hable olan köyün Türkçe ismini köyün tepe dibinde bulunan kayanın altından çıkmasından dolayı Taşpınar ismini almıştır. Suyun özellikle sert olmaması yazları soğuk ve kışları ılık akması ayrıca suyun bir başka özelliğidir.

Köy çok eski Anadolu yerleşimlerinden olup eski yerleşim kalıntıları köyün arazisi içinde kalmaktadır. Anadolu'nun İslamlaşması sürecinde Kafkasya'dan gelen Çerkesler köye yerleşmişlerdir. Psihalıve, Şıpsi-basta gibi Çerkes yemekleri başlıca yemekleridir. Düğün törenleri oldukça gösterişli ve eğlencelidir. Köyün ilginç yönlerinden birisi de cenaze defnedilirken kabir içinde ağaç yerine toprak kerpiç kullanılmasıdır hemen hemen her evde en az bir mezara yetecek kadar kerpiç hazır bulunmaktadır.

Tokat iline 43 km, Artova ilçesine 5 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır ama faal değildir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.