Artova Tuzla Köyü

Artova Tuzla Köyü

Tuzla Köyü Haberleri, Artova Tuzla Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Tuzla Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Tuzla Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Artova Tuzla köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tuzla köyü son dakika gelişmeleri, Tuzla köyüne özgü yemekler, Artova Tuzla köyünün tarihi, Tuzla köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tuzla köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tuzla , Tokat'in Artova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tuzla Köyü Resimleri ve Tuzla köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Artova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Artova Tokat Arası Kaç Km? Artova Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Artova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Artova Tuzla Köyünde doğan biri var mı? Artova Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tuzla , Tokat ilinin Artova ilçesine bağlı bir köydür.

Bilinen tarihi yaklaşık 200 yıl önce şu anda köyün bulunduğu yerin karşısındaki kavunluk bölgesine gelen birkaç ailenin daha sonra içme ve arazi sulama için su yetersizliği nedeniyle ovadan geçen derenin karşısına yerleşmeleri ile başlar. Bu ailelerden sonra Erzurum'dan, Sivas'tan, Tokat'ın diğer bölgelerinden yer bulmak amacıyla gelen diğer ailelerin de katılımıyla heterojen bir topluluk olarak bugüne gelirler. Aynı köyde yaşamaları sonucu ortak özellikler gelişir.

Köyde taş fırınlarda köy ekmeği, yağlı gömbe, kuru gömbe yapılır.Köydeki kadınlar madımak toplayıp pişirir. Bat ve Tokat sarması yapılır.

Tokat iline 47 km, Artova ilçesine 9 km uzaklıktadır. Toprakları genelde düz olmakla beraber, kuzey yönünde dağlık arazi ile çevrilidir.Kuzey yönünde yükseklik 1400 m'yi biraz aşar. Köy ovanın kuzey yamaçlarına kurulmuştur. Köyün rakımı ortalama 1100 m'dir. Çekerek ırmağı köyün güneyinden geçerek verimli araziyi sular. İklimin ve karasallığın etkisiyle yeşil alan azdır. Kendiliğinden yetişen meşelerin ve çalıların dışında Artova yönünde muhtarlık tarafından dikilen çam ağaçları yetişmektedir. Köyün ulaşımı rahattır. Tokat ve Sivas'a tamamen asfalt yollarla bağlanmaktadır.

Köyün iklimi, Türkiye'de Karadeniz iklimin etki alanı içerisindedir. Ilıman orta Karadeniz iklimi ile sert karasal iklim arasında geçiş bölgesinde yer alır. En sıcak ay Ağustos olup sıcaklık 39 dereceye kadar çıkar. Kış mevsimi eskiye göre yumuşak geçse de -12'lere kadar sıcaklığın düştüğü görülür. Yağış bakımından Zile yöresinden sonra en kurak bölgede bulunmaktadır.

 

Köy nüfusu zamanla büyük oranda azalmıştır. Bu azalmanın nedeni göçten çok ölümlerdir. Köyden dışarıya nüfus hareketleri durmuş gibidir. Nüfusun büyük çoğunluğu 60 yaş üzeridir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Başta şeker pancarı olmak üzere, buğday, arpa çavdar, yonca, nohut, mercimek yetiştirilir. Küçükbaş hayvancılık büyükşehirlere göçten sonra tamamen bitmiştir. 90'lardan sonra köyde küçükbaş hayvancılık bitmiştir.Büyükbaş hayvan yetiştirilmektedir. Ortalama her evin 2-3 büyükbaş hayvanı bulunmaktadır. Az da olsa meyvecilik yapılmaktadır. Bir dönem yapılan vişne yetiştiriciliği artık yapılmamaktadır. Köy halkının birçoğu emekli düzeyindedir. Yaş ortalamasının yüksekliği sebebiyle bahçecilik, arıcılık gibi etkin çalışmalar bulunmamaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.