Artova Yağcımusa Köyü

Artova Yağcımusa Köyü

Yağcımusa Köyü Haberleri, Artova Yağcımusa Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yağcımusa Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Yağcımusa Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Artova Yağcımusa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yağcımusa köyü son dakika gelişmeleri, Yağcımusa köyüne özgü yemekler, Artova Yağcımusa köyünün tarihi, Yağcımusa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yağcımusa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yağcımusa , Tokat'in Artova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yağcımusa Köyü Resimleri ve Yağcımusa köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Artova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Artova Tokat Arası Kaç Km? Artova Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Artova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Artova Yağcımusa Köyünde doğan biri var mı? Artova Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yağcımusa , Tokat ilinin Artova ilçesine bağlı bir köydür.

Yağcı musa köyü tokat artova ilçesine bağlı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlar köyün isminin çok eski tarihlerde bu köyde yaşayan isminin Musa olduğu kendisini ise silah yayı yaptığı bu işle uğraştığı ,Yağcımusa isminin ise aslının yaycı Musa olduğu bu ismi buradan aldığı ancak zamanla değistiği kayıtlara Yağcımusa olarak geçtiği söylenir Yağcımusa köyündeki Türklerin tam olarak ne zaman köye yerleştikleri hakkında tam olarak kesin bir bilgi bulunmamakla beraber tarihinin çok eskiye dayandığı tahmin edilir ayrıca köyde Kafkasyadan göç eden Çerkezler de bulunmaktadır.

Tokat iline 45 km, Artova ilçesine 7 km uzaklıktadır. cok guzel bır koydur yeryüzü şekilleri engebeli bir yapısı vardır köyün yüksekliği ise 1310m diğer köylere göre daha rüzgarsız geçmektedir

Köyün iklimi,|Kara iklimi]] etki alanı içerisindedir. kışları çok soğuk veyogun karlı yazları ise llık ve kurak geçer en yüksek kar kalınlığı 125 cm en düşük sıcaklık -32 en yüksek sıcaklık 37 derecedir kışlar 4 ay geçmektedir sivasta kar olduğu zaman mutlaka köydede kar olur

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.