Artvin Ardanuç Gümüşhane Köyü

Artvin Ardanuç Gümüşhane Köyü

Gümüşhane Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Artvin iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Gümüşhane, Artvin ilinin Ardanuç ilçesine bağlı bir köydür. Artvin iline 45 km, Ardanuç ilçesine 16 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün ismi olan gümüşhanebağlık ismini coğrafyanın isim üzerindeki etkisinden almıştır. Bunu iki şekilde köyün isminde görmekteyiz birincisi gümüşhane denmesi köyde maden yatağının bulunmasından kaynaklanmaktadır. Kesin bilgiler olmasada köyde altın ve bakır madeni olduğu sanılmakta ve araştırmalar yapılmaktadır. Bağlık ismini ise çoruhun kenarında yer alan şurmak mahallesindeki güzel bağlıklarından almaktadır. diğer bir önemli nokta ise köyün eski bir ismi yoktur bilinen tek ismi tamamen Türkçe olan Gümüşhane bağlıktır.

Gümüşhane köyünde yaşayan halk Türk'tür. Ayrıca Ahıska Türklerinden olduğu biinmektedir. Ahıska Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köyde çocuk doğumlarında ağaç fidanı dikme geleneği devam ediyor. Köyün iklimine bakacak olursak çoruh kenarındaki şurmak mahallesinde akdeniz iklimi görülmektedir( mikroklima iklim bölgesi)köyde yükseltinin artmasına bağlı olarak yukarlarda kabaca bir tabirle yazın yağışlı karasal iklim görülmektedir. Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün [[içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

ARTVİN'NİN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ARTVİN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.