Artvin Ardanuç Yukarı Şahinler Köyü

Artvin Ardanuç Yukarı Şahinler Köyü

Yukarı Şahinler Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Artvin iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yukarı Şahinler, Artvin ilinin Arhavi ilçesine bağlı bir köydür. Artvin merkezine 87 km uzaklıktadır. İlçe merkezine 11 km uzaklıktadır. 1876 tarihli Trabzon Vilayeti Salnamesinde adı "Napşit" olarak geçer. 1954 yılına kadar idari olarak Hopa ilçesine bağlıydı. 1955 yılında Napşit Köyü, Yukarı Napşit ve Aşağı Napşit olmak üzere ikiye ayrıldı. 1961 yılında adı Şahinler olarak değiştirildi. Köyün eski adı "Napşit"tir. Köyün; kuzeyinde Güvercinli, güneyinde Derecik, doğusunda Tepeyurt ve batısında ise, Ulukent yer alır. Köyün deniz seviyesinden yüksekliği 736 metredir. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde çay, fındık, kivi ve mısır tarımı yapılmaktadır. Köyde sadece Çaykura ait çay alım yeri vardır. 2015 yılında yaşanan sel felaketi nedeniyle Lipton ve Ofçaya ait alım yerleri yıkılmıştır. 2011 yılında Tarım Bakanlığı tarafından köye 86,821.63 TL yardım yapılmıştır. 2011 verilerine göre 6 yaş ve üzeri kişilerde; okuma yazma bilmeyen 11, okuma yazma bilen fakat bir okul bitirmeyen 16, ilkokul mezunu 41, ilköğretim mezunu 25, ortaokul veya dengi okul mezunu 7, lise veya dengi okul mezunu 31, yüksekokul ve üzeri 9 ve eğitim durumu bilinmeyen 8 kişi vardır. 

ARTVİN'NİN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ARTVİN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.