Artvin Seyitler Köyü

Artvin Seyitler Köyü

Seyitler, Artvin ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı Sot'tur. Köyün temelleri 1917 yılında atılmaya başlamıştır.

Cumhuriyet tarihi boyunca pasif bir köy olan Seyitler, günümüzde son dönemlerde yapılan eğitim girişimleri nedeniyle Üniversiteler Köyü olarak adlandırılmaktadır Artvin Çoruh Üniversitesi bu köydedir.Köy Artvin merkez ilçenin ençok nüfusa sahip köyüdür son nüfus sayımına göre köyün nüfusu:1560'dır ve merkez ilçe ile birleşmiş olmasına rağmen malesef Resmi olarak Merkez ilçe'ye dahil edilmemiştir köyünve Üniversitenin Daha fazla Hizmet alması için en kısazamanda Merkez ilçeye mahalle olarak dahil edilmesi beklenmektedir.
Artvin merkezine 12 km uzaklıktadır.
Köy ılıman bir iklime sahiptir special wohore olarak adlandırılan yer dünyanın en özel iklimine sahiptir
Köy cumhuriyet tarihi boyunca hayvancılık ve az da olsa tarım üzerine yoğunlaşmıştır. Ancak günümüzde köy tamamen hizmet sektörüne odaklanmıştır. Son yıllarda açılan üniversite, yurt ve dükkanlar köyü tamamen geliştirmiş ilçe ya da merkeze bağlanabilecek bir yer haline getirmiştir.
yapay arıtma tesisleri, plastik caddeleme teknolojisi, büyük kanalizasyon havzaları, elit giriş sistemi , mahalle başı özel güvenlik sistemleri, büyük çöp yok etme teknolojisi ve e genel jenarötör sistemi ile bu köyün yaşanabilirlik sıfatını korumasına yeterli oluyor

 


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.