Aşı Olmak İstemeyenler İçin “İkna Timi”

Aşı Olmak İstemeyenler İçin “İkna Timi”

Sırası geldiği halde aşı olmayanlar yeni bir tartışma başlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önce aşı olmayan fakat sonra ikna edilen bir öğretmeni aradı ve “Bu sorunu çözmek istiyoruz” dedi.

Sırası geldiği halde aşı olmayanlar yeni bir tartışma başlattı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önce aşı olmayan fakat sonra ikna edilen bir öğretmeni aradı ve “Bu sorunu çözmek istiyoruz” dedi. 65 yaş üstü kişilerin yüzde 23,6’sı aşı olmadı. Bu gruptakiler için aşı timleri ikna için çalışma yapacak.

Aile hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, “İkna timi ile nasıl bir yol alacağız? Bu büyük bir soru işareti. Bizim aile sağlığı merkezini bırakıp bir yere çıkma imkanımız yok. Bu noktada önemli olan bakanlığın vatandaştaki soru işaretlerini gidermesi” dedi.

SIRASI GELENLERE GEÇİLMELİ
Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmi İnan, ikna olmayanların yerine sırası gelenlere geçilmesi gerektiğini söyledi. “Zorla aşı yapamayacağımıza göre artık sırası gelenlere yönelmek doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu kişiler tekrar aşı olmak isterse, elbette devlet aşı sağlayacaktır ama herkes bittikten sonra aşı sağlanacağını da vurgulamak gerekir” dedi. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.