“Aşılama Böyle Giderse Türkiye Toplumsal Bağışıklığa 9 Ay Sonra Ulaşır”

“Aşılama Böyle Giderse Türkiye Toplumsal Bağışıklığa 9 Ay Sonra Ulaşır”

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Vedat Bulut, Sağlık Bakanlığı aşı kampanyasının bu hızla sürmesi halinde toplumda yüzde 70 oranındaki bağışıklığın 9 ay sonra oluşabileceğini bildirdi. Sonbaharda Beşinci Piki Görebiliriz...

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Vedat Bulut, Sağlık Bakanlığı aşı kampanyasının bu hızla sürmesi halinde toplumda yüzde 70 oranındaki bağışıklığın 9 ay sonra oluşabileceğini bildirdi.

Sonbaharda Beşinci Piki Görebiliriz !

Çıktığı bir televizyon kanalında aşılama çalışmaları hakında değerlendirmede bulunan Prof.Dr. Vedat Bulut, “Aşı kampanyasının başlatıldığı 14 Ocak tarihinden bu yana günlük ortalama olarak 217 bin aşı uygulanmış. Şu ana kadar çift doz uygulanan kişi sayısı  10 milyon 800 bin.  Bu aşı tedariğininin yavaşlığı ve aşı uygulaması böyle 200 binli rakamlarla gidersek yüzde 70 toplumsal bağışıklığı yakalayabilmemiz için 9 aylık bir yolumuz var. Bu süreçte vaka sayıları yükselmeye devam edecektir. Bi pik yaşanacaktır.  Bu yazı da böyle geçirirsek önümüzdeki sonbaharda bir beşinci piki görebiliriz” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.