Aşılanmış Kişiler Virüsü Bulaştırabilir Mi?

Aşılanmış Kişiler Virüsü Bulaştırabilir Mi?

Araştırmacılar, aşılanan kişilerin “virüsü taşımadığını” iddia etmesinden sonra geri adım attı. Araştırmacılar, aşılanan kişilerin Covid-19 olma ihtimalinin devam ettiğini açıkladı.

Araştırmacılar, aşılanan kişilerin “virüsü taşımadığını” iddia etmesinden sonra geri adım attı.

Araştırmacılar, aşılanan kişilerin Covid-19 olma ihtimalinin devam ettiğini açıkladı. Peki aşılanan kişiler virüsü diğer kişilere bulaştırabilir mi? Üzerinde hala çalışmalar yapılan bu sorunun cevabı henüz bilinmiyor.

Mevcut araştırmanın aşılanan kişilerin virüsü yayamayacağını iddia etmek için yeterli olmadığını belirten bilim adamların, bu konuda kesinleşen deliller elde edilene kadar dikkatli olmak gerektiğini söyledi.

Pittsburgh Üniversitesi Aşı Araştırma Merkezi Direktörü Paul Duprex, “Elimideki veriler aşılanmış kişilerin enfekte olmasının çok daha zor olduğunu, ancak enfekte olamayacakları anlamına gelmediğini söylüyor” dedi.

Dr. Walensky, aşılanmış kişilerin de maske takmaya ve önlemleri almaya devam etmesinin önemini vurgulayarak, yine de aşıların enfeksiyon veya bulaşmaya karşı koruma sağladığını dile getirdi. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.