Avrupa, Aşı Pasaportu Hazırlığında

Avrupa, Aşı Pasaportu Hazırlığında

Avrupa Komisyonu, aşılanmış kişilerin daha özgürce seyahat etmelerine ve hareket etmelerine olanak tanıyan “Dijital Yeşil Geçiş” adlı bir sertifika vermek istiyor.

Avrupa Komisyonu, aşılanmış kişilerin daha özgürce seyahat etmelerine ve hareket etmelerine olanak tanıyan “Dijital Yeşil Geçiş” adlı bir sertifika vermek istiyor. Bunun için hem teknik hem de lojistik açıdan uygun bir sistem kurmanın en az üç ay sürmesi bekleniyor. Avrupa Komisyonu’na göre; sertifikanın kapsamı aşı durumunu belgelemenin ötesine geçecek ve bir kişinin daha geniş tıbbi geçmişini içerecek.

KOMİSYONDAN AÇIKLAMA
Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, attığı tweet ile, “Dijital Yeşil Geçiş, Avrupalıların hayatlarını kolaylaştırmalıdır. Amaç, onların iş veya turizm için Avrupa Birliği’nde veya yurtdışında kademeli olarak güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamaktır” ifadelerine yer verdi. Komisyon sözcüsü Christian Wigand ise yaptığı açıklamada, “Test sonuçları ve iyileşme beyanları gibi vatandaşların ayrımcılığını önlemek için diğer bilgi kategorilerine de bakacağız” dedi. (Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.