Ayancık Çaylıoğlu Köyü

Ayancık Çaylıoğlu Köyü

Çaylıoğlu köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çaylıoğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Çaylıoğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ayancık Çaylıoğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çaylıoğlu köyü son dakika gelişmeleri, Çaylıoğlu köyüne özgü yemekler, Ayancık Çaylıoğlu köyünün tarihi, Çaylıoğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çaylıoğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çaylıoğlu, Sinop ilinin Ayancık ilçesine bağlı bir köydür.

Eski adı İstefan olan Çaylıoğlu köyü, Ayancık ilçesinin batısında kalan burunda yerleşmiştir. İstafan burnu tabii bir liman vazifesi görür. Son zamanlarda liman genişletilmiş, balıkçı teknelerinin sığınabileceği hale getirilmiştir. Köyün ilçeye uzaklığı 11 km dir. Ulaşım ilçeye karayolu ve motorlu küçük deniz araçlarıyla yapılmaktadır. Köy, 78 hane bir merkez ve Kurtdüzü Mahallesi olarak iki mahalleden oluşmaktadır.

Köy arkeolojik yönüyle de bilinmektedir. Ön tarih devirlerinden kalan henüz hiçbir bilimsel araştırmanın yapılmadığı Pontus krallarına ait kaya mezarları İstefan, Çaylıoğlu köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. İSTEFAN SULU KiLiSESi İstefan burnunun batı yakasında, toprak altında olup içi toprak ve su dolu haldedir. Galerilerden biri toprak üstündedir. Halk tarafından içinin su dolu olması ve çevresinin de su kaynağı yönünden zengin olması nedeni ile sulu kilise denmektedir. Köyün Turizm Potansiyeli: köyün sınırları içerisinde bulunan İstefan limanı yat turizmine potansiyel teşkil etmektedir. Köyün civarı deniz, güneş, piknik, doğa yürüyüşleri, sualtı sporları açısından kullanılabilir alanlara sahiptir.

Sinop iline 65 km, Ayancık ilçesine 11 km uzaklıktadır.

Çaylıoğlu, Sinop ilinin Ayancık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çaylıoğlu Köyü Resimleri ve Çaylıoğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ayancık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ayancık Sinop Arası Kaç Km? Ayancık Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Ayancık Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Ayancık Çaylıoğlu Köyünde doğan biri var mı? Ayancık Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.