Ayancık Erikli Köyü

Ayancık Erikli Köyü

Erikli köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Erikli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Erikli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ayancık Erikli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erikli köyü son dakika gelişmeleri, Erikli köyüne özgü yemekler, Ayancık Erikli köyünün tarihi, Erikli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Erikli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Erikli, Sinop ilinin Ayancık ilçesine bağlı bir köydür.

Fakat köyün eski bir Rum köyü olduğu mezarlıklardan bellidir. Köyün ilk yerleşimcisi Kadı Koca denilen zat'tır. Asıl adı Mehmettir. Taşköprü Kadılığına bağlı olarak çalışmaktaydı. Civar köylere giderek oradaki anlaşmazlıkları halleder, nikâh, miras ve askerlik gibi işlere bakardı. Bir keresinde bir çiftlik ağasının yaptığı haksızlığı önlemek amacıyla gittiği çiftlikte esir alınmış ve jandarma tarafından yapılan baskınla kurtarılmıştır. Kadı Koca medrese eğitimi İstanbul'da tamamlamıştır. muhtemelen İstanbul'da doğduğu tahmin edilen kadı koca Efendi oğullarının bir koluna mensuptur. İstanbul'da yaşadığı dönemde Rumelinden bir kızla evlenmiştir. Daha sonra tayini Taşköprü Kadılığına çıkınca İstanbul'dan ayrılarak şimdiki Erikli Köyüne yerleşmiştir. Burada Çukur Köyünden bir kızla ikinci evliliğini yapmıştır. Kardeşleri hakkında bir bilgi olmamakla beraber kardeşlerini İstanbul'da bıraktığı tarlaların miras yoluyla bölünmesinden anlaşılmaktadır. Kadılık yaptığı dönemde kazanmış olduğu servetinin nerede gömülü olduğu bilinmemekte olup oldukça fazla olduğu tahmin edilmektedir

Sinop iline 100 km, Ayancık ilçesine 45 km uzaklıktadır.

Erikli, Sinop ilinin Ayancık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Erikli Köyü Resimleri ve Erikli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ayancık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ayancık Sinop Arası Kaç Km? Ayancık Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Ayancık Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Ayancık Erikli Köyünde doğan biri var mı? Ayancık Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.