Ayancık Kızılcakaya Köyü

Ayancık Kızılcakaya Köyü

Kızılcakaya köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kızılcakaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Kızılcakaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ayancık Kızılcakaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılcakaya köyü son dakika gelişmeleri, Kızılcakaya köyüne özgü yemekler, Ayancık Kızılcakaya köyünün tarihi, Kızılcakaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılcakaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılcakaya, Sinop ilinin Ayancık ilçesine bağlı bir köydür.

Köy halkının tahminine göre köyün adı tepesindeki kaya taşlarından gelmektedir. Bugünlerde bu kaya taşları bölgedeki ormanlaşmadan dolayı görülmemekte.

Köy 1960'ların sonuna kadar büyük bir nüfusa sahipti. Köyde o dönemlerde toplam 45 hane ikamet etmekteydi. 1970'lerin başından itibaren köyden yoğun bir göç yaşanmaya başlandı. Köy halkının büyük çoğunluğu Almanya'ya, İstanbul'a veya Çayırova' ya göç etti.

Kızılcakaya'da bir camii ve artık hizmet de bulunmayan bir tanede ilkokul bulunmaktadır.

Kızılcakaya'daki yaşlı nesil Batı Anadolu ağzı ile konuşmaktadır. Genç nesil bütünüyle İstanbul ağzı ile konuşmaktadır.

Köy halkı için misafirperverlik çok büyük bir önem taşımaktadır. Bu yüzden geçmişte köy dışından gelen insanlar için bir misafir odası mevcuttu. Gelen misafirler için bütün köy halkı toplanır, yemek veya atıştırmalık ikramlarda bulunurlardı.

Köyün en meşhur yemekleri arasında Mısır Keşkeği, Tirit ve Kestane Böreği yer alır.

Köydeki düğünler geçmişte üç gün sürmekteydi. Gelinler atlarla alınır damat evine davul zurna eşliği içinde getirilirdi.

Sinop iline 77 km, Ayancık ilçesine 35 km uzaklıktadır. Köy bir uçurumun kenarına ve yüksek bir tepeye kurulmuştur. Köyün etrafı Karadeniz ormanlarıyla kaplı.

Kızılcakaya, Sinop ilinin Ayancık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılcakaya Köyü Resimleri ve Kızılcakaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ayancık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ayancık Sinop Arası Kaç Km? Ayancık Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Ayancık Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Ayancık Kızılcakaya Köyünde doğan biri var mı? Ayancık Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.