Ayaş Akkaya Köyü

Ayaş Akkaya Köyü

Akkaya Köyü Haberleri, Ayaş Akkaya Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Akkaya Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Akkaya Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ayaş Akkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akkaya köyü son dakika gelişmeleri, Akkaya köyüne özgü yemekler, Ayaş Akkaya köyünün tarihi, Akkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akkaya, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akkaya Köyü Resimleri ve Akkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ayaş Akkaya Köyü ResimleriAyaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ayaş Ankara Arası Kaç Km? Ayaş Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Ayaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Ayaş Akkaya Köyünde doğan biri var mı? Ayaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akkaya, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir mahalledir.

Akkaya köyü eski yerleşim yeri şimdiki yerinden 5 km uzaklıkta olan bir yerleşim yerine sahipti. Şimdiki yerine 1970 tarihinde inmiştir.Ankara iline 84 km, Ayaş ilçesine 24 km uzaklıktadır. İlçesi ile ortak sınırı yoktur. Mahalleyi ilçesinden, Güdül ilçesi ayırır. İlhan Çayı köyün içinden geçmektedir. Sınırları Güneyce, Salihler, Kızılcasöğüt, Dibecik çevrilidir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık evi vardır. Ulaşımı sağlayan yol asfaltdır. Ankara-Merkez'e ve Ayaş-Merkez'e toplu ulaşımı, Ankara'dan Beypazarı ve Nallıhan ilçelerine gidip gelen çeşitli firma araçları sağlar. Aynı araçlarla adı geçen ilçelere de ulaşılabilir. Ayrıca Polatlı-Beypazarı arası çalışan özel firma araçları da mahalleden geçmektedir.

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.