Ayaş Bayram Köyü

Ayaş Bayram Köyü

Bayram Köyü Haberleri, Ayaş Bayram Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayram Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Bayram Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ayaş Bayram köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayram köyü son dakika gelişmeleri, Bayram köyüne özgü yemekler, Ayaş Bayram köyünün tarihi, Bayram köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bayram köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bayram, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayram Köyü Resimleri ve Bayram köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ayaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ayaş Ankara Arası Kaç Km? Ayaş Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Ayaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Ayaş Bayram Köyünde doğan biri var mı? Ayaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bayram, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyün adının, Türklerin bir bayram günü köyü ele geçirmelerinden geldiği söylenmektedir.

23.07.2004 tarih ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2’nci maddesi gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını belirleyen 50 km yarıçap içinde kaldığından köy tüzel kişiliği sona ererek mahalleye dönüşmüştür.Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Ankara iline 67 km, Ayaş ilçesine 7 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köy halkının ekserisi süt ve süt ürünleri satarak geçinilirken, biryandan da tarım ile uğraşır. En popüler zirai ürünler buğday, arpa, nohut, ayçekirdeği, bostan (kavun,karpuz ve kapak) ve mısırdır.

Ayrıca yöreye özgün meşhur "Dilburan-Kaşık kavunu" da bu köy yerleşkesindeki bostanlarda üretilmektedir. 1994 yılından sonra emekli nüfusünda artış olmuştur. Genelde akrabaları Ankara da yaşayan köy ahalisinde yaz aylarında okulların kapanmasıyla birlikte nüfusta oldukça artış gözlemlenir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ama öğretmen yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı vardır Köye ulaşımı sağlayan yol asfaltdır.

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum