Ayaş Gençali Köyü

Ayaş Gençali Köyü

Gençali Köyü Haberleri, Ayaş Gençali Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Gençali Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Gençali Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ayaş Gençali köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gençali köyü son dakika gelişmeleri, Gençali köyüne özgü yemekler, Ayaş Gençali köyünün tarihi, Gençali köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gençali köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gençali, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gençali Köyü Resimleri ve Gençali köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ayaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ayaş Ankara Arası Kaç Km? Ayaş Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Ayaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Ayaş Gençali Köyünde doğan biri var mı? Ayaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gençali, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Köyün adının esas olarak Gençali değil de Gencelli yani gencin çok olduğu anlamında telaffuzu yaygındır. Şimdi bile köydeki genç nüfus civar köylere bakarak iki üç katı daha yüksektir . Gençali, Sakarya ırmağına sınırdır. Kurtuluş Savaşı'nın cephesi sınırları içerisindedir. Köyün Acıdere, İnönü ve Yayla mevkilerinde mağaralar mevcut olup, bazen tarlalardan küpler, boş bakır tam yuvarlak olmayan ortasında M harfi olan paralar bulunmuştur.

2014 Yerel seçimleri ile birlikte Orman Köyü statüsü statüsü kaldırılarak, Büyükşehir ve Ayaş Belediyesi'nin mahallesi olmuştur.Ankara iline 101 km, Ayaş ilçesine 41 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde tarım son derece modern tarım aletleriyle yapılır. Ancak köyün ikliminin son yıllarda kurak gitmesinden dolayı sürekli olarak zarar edilmektedir. Yaklaşık olarak köyde 25 ten fazla biçerdöver bulunmaktadır. Aynı zamanda çevre ilçe ve köylerine de buradan biçim yapmaya gidilir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol adi stabilizedir. ADSL hizmetleri vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.