Ayaş Gökçebağ Köyü

Ayaş Gökçebağ Köyü

Gökçebağ Köyü Haberleri, Ayaş Gökçebağ Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Gökçebağ Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Gökçebağ Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ayaş Gökçebağ köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökçebağ köyü son dakika gelişmeleri, Gökçebağ köyüne özgü yemekler, Ayaş Gökçebağ köyünün tarihi, Gökçebağ köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökçebağ köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gökçebağ, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökçebağ Köyü Resimleri ve Gökçebağ köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ayaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ayaş Ankara Arası Kaç Km? Ayaş Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Ayaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Ayaş Gökçebağ Köyünde doğan biri var mı? Ayaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gökçebağ, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köyün eski adı Tiske'dir.

2004'te Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını belirleyen 50 km yarıçap içinde kaldığından Orman Köyü statüsü ile Büyükşehir mücavir sınırlarına girmiş ve 2009 yılına kadar Çanıllı beldesine bağlı kalmıştır. 2009 yılında Çanıllı Belediyesi kapatılınca Ayaş Belediyesi mücavir alanına girmiştir. 2014 yılında mahalle olmuştur.

Yemekleri,

Yaprak sarması

Sütlaç (özellikle tuzlu olanı)

Kuzu kapama

Tiske Gömmesi (özellikle katmer katmer olur,köyümüze hastır)

Höşmerim tatlısı (süt ve tereyağı ile yapılır peynir konmaz)

Pekmezli un helvası (unun içine, tereyağ ve pekmez katarak yapılır)

Haside (un, şeker ve sudan yapılır)

Basma Peyniri (özellikle küpeciğe basılır.)

Ankara iline 73 km, Ayaş ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyün üst kısımlarında küçük bir gölet vardır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Küçük bir göleti vardır. Köyde, az da olsa fındık, üzüm, elma, armut, arpa, buğday, kavun-karpuz, muşmula yetiştirilir.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ulaşımı sağlayan yol asfaltdır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.