Ayaş Gökler Köyü

Ayaş Gökler Köyü

Gökler Köyü Haberleri, Ayaş Gökler Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Gökler Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Gökler Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ayaş Gökler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökler köyü son dakika gelişmeleri, Gökler köyüne özgü yemekler, Ayaş Gökler köyünün tarihi, Gökler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gökler, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökler Köyü Resimleri ve Gökler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ayaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ayaş Ankara Arası Kaç Km? Ayaş Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Ayaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Ayaş Gökler Köyünde doğan biri var mı? Ayaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gökler, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir mahalledir.

Ayaş'ın güneyindeki Abdüsselam Dağı'nın güney yamacında ve yüksekte yer aldığından Gökler adını almıştır.

23.07.2004 tarih ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2’nci maddesi gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını belirleyen 50 km yarıçap içinde kaldığından köy tüzel kişiliği sona ererek mahalleye dönüşmüştür.

Ayaş Gökler Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Folklor Ekibi bulunmaktadır. Bu foklor ekibi, 2000 yılında Bulgaristan'da düzenlenen uluslararası halk oyunları yarışmasında birincilik ödülünü almıştır. Ayaş Gökler Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği 1957 yılında kurulmuştur.

Ankara iline 48 km, Ayaş ilçesine 13 km uzaklıktadır. 39°56'43.81"N 32°23'34.22"E

Bu mahalle Sincan ve Yenikent'in batısında kalmaktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Genelde kırsal tarım yapılmaktadır en çok yetiştirilen mahsül buğdaydır. Sulu tarımda artık yaygınlaşmaktadır. Son zamanlarda bahçecilik ve arıcılık alanlarında da gelişme vardır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.