Ayaş Ilıca Köyü

Ayaş Ilıca Köyü

Ilıca Köyü Haberleri, Ayaş Ilıca Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ilıca Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Ilıca Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ayaş Ilıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ilıca köyü son dakika gelişmeleri, Ilıca köyüne özgü yemekler, Ayaş Ilıca köyünün tarihi, Ilıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ilıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ilıca, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ilıca Köyü Resimleri ve Ilıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ayaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ayaş Ankara Arası Kaç Km? Ayaş Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Ayaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Ayaş Ilıca Köyünde doğan biri var mı? Ayaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ilıca, Ankara ilinin Ayaş ilçesine bağlı bir mahalledir.Ilıca köyü halkı;Sultan Alpaslan'ın 1071 yılında Malazgirt Savaşında Doğu Roma İmparatorluğu'nu yenmesinden sonra 1073 yılında Alpaslan'ın baş komutanı Süleyman Şah komutasında Ayaş ve çevresine yerleştirilen Oğuzlar'ın Bozoklar,Günhan oğulları,Bayat'a bağlı Ayaş Türkmenlerinin Aslanoğulları, Sucular, Cingöz, Karakız, Kınıklı, Kayacık, Yiğit, Orman vb aşiretlerden oluşmaktadır. Burada yazılan ailelerin büyük bir kısmı civar köy ve kazalardan Ilıca köyüne gelmişlerdir.Türkmen kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Ilıca köyünde yerleşik Türkmen adetleri,kültürü ve yaşantısı hala etkisini sürdürmektedir. Düğünlerde Eski bindallı giyimleri,gümüş kemerler,önü altın sıralı başlıklar,yemeni adı verilen ayakkabılar giyilmekte,Bağlama ve Ritim ile düğün yapılmakta,sinsin oynanmakta,oyun olarak ise Ayaş Yolları,Ankara zeybeği, Karaşar zeybeği,Çaykuşu, Fidayda, Misket gibi Ankara oyunları oynanmaktadır. Halk arasında bir nevi tiyatro oyunları sergilenmektedir. Bayramlar özel öneme sahiptir ve bayram namazından sonra Çimenlik Mevkii'nde toplanan halk en yaşlıdan başlanarak ve yaş sırasına göre bayramlaşır,bayramlaşmadan sonra her evden sofralar gelir ve topluca yemek yenir,ondann sonra evlerdeki bayramlaşma yapılır. Askere gönderme,hacca gitme,kına gecesi,sünnet merasimleri özel öneme sahiptir. Köyde futbol vevoleybol sporlarına önem verilir. Okuma yazma çok önemsenir. Köyden Profesörler, doktorlar, mühendisler ve yüksek yöneticiler yetişmiştir.

Ankara iline 73 km, Ayaş ilçesine 13 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Ayaş domatesinin en çok yetiştirildiği köydür. Buğday, arpa gibi tahıllar yanında, salatalık, fasulye, nohut, kavun ve karpuz ekimi de yapılmaktadır. Meyve olarak meşhur Ayaş dutu, kiraz, vişne, mürdüm eriği, ceviz ve üzüm ile meyve fidanı yetiştirilmektedir.

Hayvancılık olarak tiftik keçiciliği, koyunculuk, süt inekçiliği ve besicilik yapılmaktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfaltdır. İnternet Kafe vardır. Futbol sahası ve köy odası da mevcuttur.

Günde karşılıklı birer sefer geçen, Güdül Belediyesi'ne bağlı özel halk otobüsleri ile Ankara-Merkez'e, Ayaş'a ve Güdül'e ulaşılır.

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.