Aydın: “Denetimlerden memnunuz”

Aydın: “Denetimlerden memnunuz”

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, okulların açılmasıyla birlikte servis araçlarına yönelik trafik denetimlerinin arttığını...

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, okulların açılmasıyla birlikte servis araçlarına yönelik trafik denetimlerinin arttığını belirterek, "Denetimlerin kayıt altı ve kayıt dışı ayrımı yapılmaksızın insan taşıyan tüm araçlara yönelik olmasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Başkan Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerince kentin ana arterlerinde kayıt altı ve kayıt dışı ayrımı yapılmaksınız trafik kontrollerine ağırlık verildiğini ifade etti. Kayıt altı ve kayıt dışı ayrımı yapılmaksızın gerçekleştirilen kontrolleri memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Aydın, "Servis araçları insan taşıyan araçlardır. Dünyada insan hayatından özellikle çocuklarımızın hayatından daha kıymetli bir şey yoktur. Bu anlamda kontrollerin arttırılması, kayıt altındaki araçlar için yaptırımcı, korsan için caydırıcı olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar denetimler kayıt altındaki servis araçlarına yönelik yapılırken, kayıt dışına karşı aynı hassasiyetin gösterilmemesinden yakındıklarını vurgulayan Aydın, şöyle devam etti: "Oysa bugün bu denetimlerin insan taşıyan tüm araçlara yönelik yapılması, kayıt altındaki servisçi esnafımızın ekmeğine gizli ortak olan korsan araçların piyasadan silinmesi yönünde büyük etken olacaktır. Bizler denetimlerden rahatsız değiliz ve devamını istiyoruz. Bizler biliyoruz ki, bu denetimlerin artması, kayıt altındaki servisçi esnafımızın hizmet kalitesini yükseltecek, daha disipline olmasını sağlayacak ve yönetmelik kuralarına harfiyen uyulması konusunda yaptırımcı olacaktır. Yine biliyoruz ki, bu denetimler yönetmelik ve trafik kuralarını hiçe sayan, hiçbir yasal prosedürü yerine getirmeyen ve esnafımızın kazancına gizli ortak olan korsan servisler için de caydırıcı olacak ve onların bu sıkı kontroller ile yok olmasına zemin hazırlayacaktır. Bu anlamda trafik kontrollerini en üst seviyeye çıkarmalarından dolayı Mersin Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl Emniyet Müdürümüze ve İl Jandarma Komutanımıza servisçi esnafım adına çok teşekkür ediyorum."

Üyelerinden yönetmelik kurallarına harfiyen uymalarını ve kontrollerde trafik ekiplerine yardımcı olmalarını da isteyen Aydın, "Kayıt altındaki servisçi esnafımızın denetimlerden bir korkusu ve endişesi yok. Çünkü bizler her türlü yasal prosedürü ve devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getirerek, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı okullarına, evine bir lokma ekmek götürme davasında olan kamu ve özel sektör çalışanlarını iş yerlerine güvenli bir şekilde ulaştırma gayretindeki servisçi esnafıyız. Özellikle okul servis araçlarında trafik kültürünün oluşturulması ve güvenli sürücülük farkındalığının yaratılmasında bu denetimlerin büyük önem taşıdığını biliyoruz ve bu denetimlerle korsan servis taşımacılığının yok olmasına zemin hazırlayacağına inanıyoruz" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.