Aydıntepe Kavlatan Köyü

Aydıntepe Kavlatan Köyü

Kavlatan Köyü Haberleri, Aydıntepe Kavlatan Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kavlatan Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Kavlatan Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Aydıntepe Kavlatan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kavlatan köyü son dakika gelişmeleri, Kavlatan köyüne özgü yemekler, Aydıntepe Kavlatan köyünün tarihi, Kavlatan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kavlatan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kavlatan , Bayburt ilinin Aydıntepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kavlatan Köyü Resimleri ve Kavlatan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aydıntepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Aydıntepe Bayburt Arası Kaç Km? Aydıntepe Hava Durumu? Bayburt Köyleri ve Aydıntepe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburtlu iseniz Bayburt Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburtlu Ünlüler arasında Aydıntepe Kavlatan Köyünde doğan biri var mı? Aydıntepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kavlatan , Bayburt ilinin Aydıntepe ilçesine bağlı bir köydür.Köy 2 Şubat 1995 tarihinde tam olarak köy statüsüne kavuşmuştur.- Köyde Bayburt kültürü ve gelenekleri yaşanmaktadır.Folklörü Bar'dır.Köyde Bayburt şivesi olan "Gelirem, gidirem" ağzıyla konuşulur. Kısmi manada karadeniz kültürüde vardır.Yemekleri arasında gorgot çorbası,borani,gongoroş turşusu,muhlama ve lahana vardır.Bayburt iline 50 km, Aydıntepe ilçesine 42 km çaykara ilçesine 35 of ilçesine 70 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindeddir. Köyde sisli havalar o kadar çok olur ki otlar kurumaz.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Şu anda yayla hayatı gelişmektedir.Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi var. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.




 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.