Ayrancı Böğecik Köyü

Ayrancı Böğecik Köyü

Böğecik köyü haberleri, Ayrancı Böğecik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Böğecik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karaman köyleri arasında yer alan Böğecik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ayrancı Böğecik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Böğecik köyü son dakika gelişmeleri, Böğecik köyüne özgü yemekler, Ayrancı Böğecik köyünün tarihi, Böğecik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Böğecik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Böğecik, Karaman ilinin Ayrancı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Böğecik Köyü Resimleri ve Böğecik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ayrancı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ayrancı Karaman Arası Kaç Km? Ayrancı Hava Durumu? Karaman Köyleri ve Ayrancı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karamanlı iseniz Karaman Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karamanlı Ünlüler arasında Ayrancı Böğecik Köyünde doğan biri var mı? Ayrancı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Böğecik, Karaman ilinin, Ayrancı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün ismi böğrünce otundan gelmektedir yıllar boyunca değişe değişe bugünkü ismini almıştır.Köyün Karaman iline uzaklığı 67, Ayrancı ilçesine uzaklığı 20 km'dir.

Karaman ilinde yer alan Böğecik köyü "Tilki Tepesi" adı verilen kayalık bir tepenin yamaçlarında yer alır. Tepenin arkasında "anız" adı verilen geniş otlaklar ve tarlalar yer almaktadır. Yine bu bölgede göçmen kuşlar için çok güzel yiyecek depoları barındıran ve konaklamalarına imkân veren sazlıklar yer almaktadır.

Böğecik Köyü daha önceleri Konya iline bağlı Ereğli ilçesinin bir köyü idi. Karaman, il olduktan sonra köy de Karaman ili, Ayrancı ilçesine bağlanmış oldu.Yaz nüfusu kışa oranla nerede ise 5 katı artmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.