Baba Sultan Parkı’nda büyük dönüşüm başladı

Baba Sultan Parkı’nda büyük dönüşüm başladı

Kent merkezindeki düzenlenmiş yeşil alan miktarını artırma çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesinde vatandaşların...

Kent merkezindeki düzenlenmiş yeşil alan miktarını artırma çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesinde vatandaşların en önemli buluşma noktalarından olan Baba Sultan Parkı'nı da sil baştan yeniliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, proje kapsamında parkın çevre duvarlarından sosyal donatı alanlarına kadar tamamen yenileceğini ve çalışmaları önümüzdeki yaza kadar bitirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bursa'da hayata geçirdiği yatırımlarla kentin yaşam kalitesini her geçen yıl daha da yukarıya taşıyan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede altyapıdan ulaşıma, spordan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli yatırımları yapmaya devam ediyor. Yenişehir ilçesinde de ulaşımdan sulama göletlerine ve tarihi Sinan Paşa Külliyesi'nin restorasyonuna kadar önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ilçe halkının en önemli buluşma noktalarından olan Baba Sultan Parkı'nı sil baştan yeniliyor. İçinde Orhan Gazi döneminde yaptırılan tarihi Postinpuş Zaviyesi'nin de bulunduğu yaklaşık 26 bin metrekare alan çevre duvarlarının yenilenmesinden, yürüyüş yollarına, dinlenme alanlarından çocuk oyun alanlarına kadar yeniden düzenleniyor.

Önümüzdeki yaza yetişecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte Baba Sultan Parkı'nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Yeniden "Yeşil Bursa" hedefiyle kent merkezindeki yeşil alan düzenleme çalışmalarını hızla sürdürdüklerini dile getiren Başkan Altepe, merkeze sonradan bağlanan ilçelerde de düzenlenmiş yeşil alan miktarının artırılması için çalıştıklarını söyledi. Baba Sultan Parkı'nın Yenişehir'in merkezinde önemli bir buluşma noktası olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "İçinde tarihi Postinpuş zaviyesinin de bulunduğu 26 bin metrekare alanı yeni baştan düzenliyoruz. Çevre taş duvarlarından başlayarak, yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve çocuk oyun alanları yapacağız. Önümüzdeki yaza yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de ilçeye değer katan yatırımları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

Baba Sultan Parkı’nda büyük dönüşüm başladı

Baba Sultan Parkı’nda büyük dönüşüm başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.