Babaeski Ağayeri Köyü

Babaeski Ağayeri Köyü

Ağayeri Köyü haberleri, Babaeski Ağayeri köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ağayeri köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Babaeski köyleri arasında yer alan Ağayeri köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Babaeski Ağayeri köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağayeri köyü son dakika gelişmeleri, Ağayeri köyüne özgü yemekler, Babaeski Ağayeri köyünün tarihi, Ağayeri köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağayeri köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ağayeri, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağayeri Köyü Resimleri ve Ağayeri köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Babaeski Ağayeri Köyünde doğan biri var mı? Babaeski Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ağayeri, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür.

Köy halkı, Sultan II. Abdülhamid zamanında, Bulgaristan'ın Lofça ilinin Karahasan (Aleksandrovo) kasabasından 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi) sonunda 1879 yılında göç ederek II. Abdülhamid'in kendisine ait olan, şehzadeliği döneminde ticaretle uğraştığı ve hayvan ticaretinde "Ağılyeri" olarak da kullandığı bugünkü topraklara yerleşmişlerdir. II. Abdülhamid tahttan indirildikten sonra bu topraklar Karahasan'dan göçen bu ailelere verilmiştir. "Ağılyeri" olan adı sonradan değiştirilmiş ve köy Ağayeri adını almıştır.

Trakya yöresi gelenek, görenekleri görülür.

Kırklareli iline 62, Babaeski ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu binası ve öğretmen lojmanı vardır ancak bunlar kullanılmamaktadır. Eğitim-öğretim 4 km mesafede olan Kuleli köyüne taşımalı olarak gerçekleşmektedir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi, PTT acentesi ve sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve adsl internet vardır. Köy içi yol düzenlenmesi vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.