Babaeski Kadıköy Köyü

Babaeski Kadıköy Köyü

Kadıköy Köyü haberleri, Babaeski Kadıköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kadıköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Babaeski köyleri arasında yer alan Kadıköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Babaeski Kadıköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kadıköy köyü son dakika gelişmeleri, Kadıköy köyüne özgü yemekler, Babaeski Kadıköy köyünün tarihi, Kadıköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kadıköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kadıköy, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kadıköy Köyü Resimleri ve Kadıköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Babaeski Kadıköy Köyünde doğan biri var mı? Babaeski Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kadıköy, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür.

1878 yılında bugünkü dere yatağında kurulmuştur. Kurulduğu ilk yıllarda yarı göçebeliğini devam ettiren kurucu köy halkı, Köle Kardeşlerin çeşitli yıllardaki ölümleri üzerine yavaş yavaş yerleşik hayata geçmeye başlamışlardır. Köyün kurucu ailesi olan Köle Kardeşlerin günümüzdeki soyunu Özkan Sülalesi devam ettirmektedir.Kırklareli iline 39 km, Babaeski ilçesine 6 km uzaklıktadır.12.000 dönüm araziye sahiptir.Kadıköy 9 köyün ulaşımınıda sağlamaktadır...Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Kadikoyden babaeski ilcesine son 20 yilda yoğun goc yasanmistir goc eden ailelerin gecim kaynagi hala tarim oldugu icin evlerini koyde muhafaza etmekteler ve ozellikle yaz aylarinda gunluk ya da devamli koyde kalmakta gecimlerini tarim faaliyetlerine devam ederek Kadikoy Koyunun Babaeski ilcesine yakinligindan faydalanarak surdurebilmektedirler bu avantaj gocu arttirmaktadir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ayrica son yillarda meyve uretimine yonelik yatirimlarda artis vardir ozellikle deveci armudu bu yatirimlarda ilk sirayi almaktadir.Köyde ilköğretim okulu kapatilmis ve ogrenciler egitimlerine babaeski ilcesinde devam etmektedirler Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.