Babaeski Katranca Köyü

Babaeski Katranca Köyü

Katranca Köyü haberleri, Babaeski Katranca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Katranca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Babaeski köyleri arasında yer alan Katranca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Babaeski Katranca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Katranca köyü son dakika gelişmeleri, Katranca köyüne özgü yemekler, Babaeski Katranca köyünün tarihi, Katranca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Katranca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Katranca, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Katranca Köyü Resimleri ve Katranca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Babaeski Katranca Köyünde doğan biri var mı? Babaeski Doğumlu Ünlüler Kimler?

Katranca, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür.

Katranca Köyü'nün adı çok eskilere dayanmaktadır. Eskiden katran arabalarının durakladığı bir yer olduğu için öne katrancı diye anılmış, günümüzde Katranca adını almıştır. Bir pomak köyüdür.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Kırklareli iline 39 km, Babaeski ilçesine 9 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde nüfus azlığı sebebiyle eğitim öğretim taşımalı eğitimle karşılanmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon yoktur.. Sağlık ocağı ve evi bulunmaktadir, personeli vardır. elektrik, telefon, internet vardir. Köyde ayrıca kahvehaneler, lokantalar, bakkallar bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.